In Memoriam

Op zaterdag 16 augustus overleed te Wijk en Aalburg in de leeftijd van 83 jaar Truus Vos-Varossieau. Mevrouw Vos was al jaren weduwe van Simon Vos. Het echtpaar woonde in Oudheusden en kreeg dertien kinderen. Er werd hard gewerkt en gezorgd. Na het overlijden van haar man bleef mevrouw Vos in het huis aan de Kasteellaan wonen, totdat de tijd kwam, dat een kleiner huis fijn zou zijn. Ze verhuisde naar de Herptsestraat 13 te Heusden. De woonkamer zat regelmatig vol, het was een echte ontmoetingsplaats voor de kinderen en de kleinkinderen. Dan vertelde ze stralend: ‘Ze zijn allemaal weer geweest’. Wat hield ze van de gezelligheid. Ze was op en top moeder, in alle eenvoud en in vreugde en verdriet.

Ook anderen die aanbelden, konden rekenen op een hartelijke ontvangst. De activiteiten van de HVD, de verkoopdagen van het Mosterdzaadje en de gemeentedagen bezocht ze, zolang het kon. Op zondagmorgen luisterde ze naar de dienst via de kerktelefoon en zong ze mee.

Bij het ouder worden kwamen er meer zorgen om de gezondheid. In het voorjaar van 2014 werd een opname noodzakelijk in zorgcentrum Wijkestein te Wijk en Aalburg. Nu reden haar kinderen heel regelmatig de Heusdense brug over, om moeder te bezoeken of met haar een kopje koffie te drinken in het restaurant van Wijkestein. Elke dag was er wel iemand die voor haar kwam. Niet alles wist ze even goed meer, maar iedereen ontving een warme blik van haar. Tevreden kon ze voor zich uitkijken, blij met de aandacht van haar kinderen. Vijf dagen voor haar overlijden was ze gevallen en niet meer wakker geworden. We leven mee met haar kinderen en kleinkinderen die een bijzondere moeder en oma moeten missen.

Op donderdag 21 augustus nemen we afscheid van Truus Vos in een dienst van Woord en Gebed in de Catharijnekerk. De dienst begint om 14:00 uur.

Ouderling Nel Rijneveld